Els quatre perfils de l'empresa

Els quatre perfils de l’empresa

diuen que perquè una empresa funcioni bé, calen quatre perfils: d’una banda el visionari, aquell que sap veure per endavant , el que proposa fites. D’altra banda l’executiu, el que es llança a l’acció, el que posa tots els mitjans per aconseguir els objectius proposats.En tercer lloc, el detallista, el que té cura de les petites coses de cada dia. I finalment, el sinèrgic, el que crea un bon “rotllo” com diuen els joves. Aquests perfils que són vàlids a l’empresa, també ho poden ser en els partits polítics que, al cap i a la fi són empreses de gestió.
Crec que en l’evangeli d’avui hi apareixen els correlats transcendents de tots aquests perfils. D’una banda, Sant Joan, el místic, que és capaç de reconèixer el Senyor. A continuació Sant Pere, que és el llançat, el que es tira a l’aigua després d’haver-se posat la roba que s’havia tret. Però la barca arribar a bon terme, gràcies els altres cinc apòstols que van remant i arrossegant els peixos.
Deia el doctor Isidre Gomà, que en aquestes tres figures hi ha resumida l’Església: els uns són místics, els altres són missioners, però la immensa majoria som cristians del dia a dia. 
Amb tot, em faltava el quart perfil, el del sinèrgic. I l’he trobat: És Jesús mateix que convida a esmorzar els apòstols i els demana sàviament que substitueixin el peix que estava rostint, pel peix fresc que han pescat.
Desitgem al bisbe preconitzat de Tarragona, Joan Planellas,que tingui encert en el govern de l’Arxidiòcesi primada. Ben segur que el tindrà si sap tenir cura de les comunitats contemplatives (Poblet, Vallbona...), dels missioners i missioneres tarragonins que hi ha pel món, dels laics en missió pastoral I també de tots aquells capellans i seglars que colze a colze porten el dia a dia d’aquesta gran arxidiòcesi. Ben segur que mossèn Joan, que és de natural pacífic i bonhomiós, sabrà crear bones sintonies entre tots. Que li sigui un estímul el testimoni de Fructuós i els seus diaques i també el del màrtir Marià Mullerat, recentment beatificat.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Cinco claves para comprender el arte catalán