Jocs Olímpics de Tòquio

Déu vos guard

Des de demà passat divendres, 23 de juliol fins al 8 d’agost, se celebraran els Jocs Olímpics d’estiu de 2020 a Tòquio organitzats pel Comitè Olímpic Internacional. Inicialment estaven previstos per al 2020, però van haver d’ ajornar-se fins enguany arran de la Pandèmia de la COVID-19. Els Jocs se celebraran, majoritàriament, a porta tancada.

També l’esport evoluciona: als Jocs s’hi incorporen esports nous com ara el bàsquet 3x3,  que es juga en la meitat d'un camp normal de bàsquet de cinc jugadores, i cada equip ha de llançar la pilota a la mateixa cistella, o bé el futbol  freestyle, estil lliure,  que és l’art de l'expressió personal mitjançant el malabarisme creatiu, jugant futbol i utilitzant qualsevol part del cos, excloent els colzes de les mans... A més, com que el comitè amfitrió pot afegir esports al programa olímpic, hi haurà per primera vegada competicions de karate, escalada esportiva, surf i monopatí de carrer. També es recuperen el beisbol i el softbol, absents des del 2008.
En definitiva, un gran esdeveniment esportiu, cultural i humà, perquè esport i humanisme estan estretament lligats. Com deia el baró de Coubertin, l’important és participar però, si és possible, guanyar.

Bon dia.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Cinco claves para comprender el arte catalán