De viatges pontificis

 El pensament del dia 2 de juny de 2021

Déu vos guard,

Tal dia com avui de l’any 1979, el Papa Joan Pau II va arribar a Varsòvia, per visitar per primera vegada després de la seva elecció, el seu país natal, que també era el primer del bloc comunista que visitava el pontífex. En el decurs del seu pontificat, el papa Wojtyla va visitar Polònia 9 vegades.

En canvi, el Papa Francesc, no ha tornat a l’Argentina des que fou electe, el 2013, fa ja vuit anys. El passat mes de març tornant de l’Iraq, Francesc va dir amb humor als periodistes que no ens fem fantasies que té  “patriafòbia” i va afirmar que anirà al seu país natal, “quan es doni l’oportunitat” perquè “ja vaig estar 76 anys al país sudamericà i  n’hi ha prou, oi?” Afegí en broma. També va recordar que el novembre de 2017 tenia plans de visitar Xile, Argentina i Uruguai, però aleshores a Xile hi havia campanya electoral i es va decidir que hi aniria el gener, però el mes de gener ni a Argentina ni a l’Uruguai no s’hi pot anar, és com el juliol o l’agost de Roma i per això va sorgir el suggeriment d’anar al Perú.

Per cert, que ara fa un any, Francesc fou convidat a visitar Manresa amb motiu de l’Any Ignasià en 2022. Si fos així, també visitaria Montserrat i Barcelona, que són també llocs ignasians d’una peculiar densitat. Els viatges del Papa són una ocasió de dinamitzar l’Església i de mostrar una imatge més itinerant del pontificat.

Bon dia.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Cinco claves para comprender el arte catalán