En l'Assumpció de Maria 2024

En memòria de Joan Bertran Reguera, fundador de l'Esclat i president d'honor. Home lliurat als altres, va ajudar a fer millor la vida per als que neixen amb paràlisi cerebral. Avui fa cinc anys de la seva mort.

Estimats, 

que bell que és el cant del magnificat que Maria va entonar a la presència d’Elisabet! De vegades hi ha persones que es venen a confessar i tenen una autoestima tan baixa, que només veuen el mal que han comès i allò de negatiu que pugui haver a la seva vida. I és clar que tots pequem per excés o per defecte, però som injustos si no reconeixem també les meravelles que Déu ha obrat i obra en la nostra vida. Una meravella és tot allò digne d’admiració. La filosofia comença amb l’admiració…La meravella d’existir podent no haver existit mai. La meravella de l’amistat. La meravella de ser mares i pares. La meravella de les providències que Déu obra en la nostra vida. Elisabet era anciana i també fou fecunda. Quines meravelles obra el Senyor també en les persones ancianes! Guarden tresors de saviesa en el seu si! Les meravelles que fa per mitjá de tanta solidaritat que hi ha al voltant nostre...

Salvador Dalí, a qui recordarem aquesta tarda, a l’antic Priorat de Santa Maria del Mar, d’El Collet, va pintar tres quadres d’alta profunditat: el pa, el Crist de Sant Joan de la Creu o de Port Lligat i l’Assumpta Corpuscular Lapislazulina. Totes tres obres que estan estretament lligades: el pa és l’eucaristia (dijous sant), el Crist és certament el divendres sant i l’Assumpta és dissabte de Glòria perquè Maria, en ascendir, s’emporta cap dalt una taula amb un pa i s’emporta també el Crist crucificat. Tres misteris en un. Germans, no siguem persones d’un vol curt, gallinaci, con deia amb humor el nostre Josep Pla, siguem persones d’un vol d’alçada, com el de l’àliga, com el de Maria Santíssima. Però segons Dalí li va compartir al carmelita Bru Froissard, un savi carmelita, el que feia pujar a Maria era la força dels àngels. Quants àngels hi ha també en la nostra vida!

Què com Marías reconeguem les meravelles que Déu obra en nosaltres.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

La viòlencia de l'amor i el 4M