En el diumenge de l'Ascensió

Un dels primers atributs de Déu és el d'Altíssim. Per això molts pobles han considerat sagrats els cims de les muntanyes i hi han edificat ermites o hi han plantat creus. La muntanya és lloc sagrat, lloc de trobada amb Déu. Maria se n'anà decididament a la Muntanya a trobar-se amb la seva cosina Elisabet, que la necessitava. Avui hem escoltat com Jesús convocà els apòstols a la muntanya. "Pensament, sempre amunt, sempre enlaire..." diu la cançó. Dalt de la muntanya sembla que ens sentim més a prop de la transcendència. Tot el que és habitual resta empetitit. Molts diuen que dalt la muntanya es troben més a prop de Déu. Però l'ésser humà ha conseguit de volar més amunt de les muntanyes. Dalt dels avions podem veure paisatges extraordinaris, cims nevats, camps treballats curosament... I no cessem d'admirar-nos.

Quan parlem de l'alçada moral d'una persona tots sabem de què parlem: l'honestedat, la discreció, l'abnegació, la capacitat dels sacrifics més grans. Calen persones "d'alçada"! Jesús entrant en la glòria, el lloc més alt, és el nostre capdavanter, allí on Ell és tots estem cridats a arribar-hi.

I avui solemnitat de l’Ascensió se celebra la XLV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. El lema d’aquest any és “Veritat, anunci i autenticitat de vida en l’era digital”. Un noi em deia, “no m’enviïs cap correu electrònic, ja no el miro, jo em comunico a través del face-book.” I és que com recorda Benet XVI en el seu missatge les noves tecnologies no sols modifiquen la manera de comunicar sinó la comunicació en ella mateixa: és una gran transformació cultural. D’una manera especial els joves estan vivint aquest canvi en la comunicació amb totes les aspiracions, les contradiccions i la creativitat pròpia d’aquells que s’obren amb entusiasme i amb curiositat a les noves formes de vida. Una noia presumia que a través del facebook tenia un miler d’amics i amigues... És una manera de dir, és pràcticament impossible de tenir tants amics ni tan sols coneguts, perquè tots sabem que el contacte virtual no ha de substituir el contacte humà i directe en tots els aspectes de la nostra vida. Però és que, a més l’anhel de compartir i d’establir “amistats” implica el desafiament de ser autèntics, fidels a nosaltres mateixos sense cedir a la il•lusió de construir artificialment el propi perfil públic.

En la proximitat de la Jornada Mundial de la Joventut, les xarxes socials han fet i fan un gran paper a l’hora de preparar-la.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Carta abierta al profesor Lorente sobre los restos de Colón