En el diumenge de l'Ascensió

Un dels primers atributs de Déu és el d'Altíssim. Per això molts pobles han considerat sagrats els cims de les muntanyes i hi han edificat ermites o hi han plantat creus. La muntanya és lloc sagrat, lloc de trobada amb Déu. Maria se n'anà decididament a la Muntanya a trobar-se amb la seva cosina Elisabet, que la necessitava. Avui hem escoltat com Jesús convocà els apòstols a la muntanya. "Pensament, sempre amunt, sempre enlaire..." diu la cançó. Dalt de la muntanya sembla que ens sentim més a prop de la transcendència. Tot el que és habitual resta empetitit. Molts diuen que dalt la muntanya es troben més a prop de Déu. Però l'ésser humà ha conseguit de volar més amunt de les muntanyes. Dalt dels avions podem veure paisatges extraordinaris, cims nevats, camps treballats curosament... I no cessem d'admirar-nos.

Quan parlem de l'alçada moral d'una persona tots sabem de què parlem: l'honestedat, la discreció, l'abnegació, la capacitat dels sacrifics més grans. Calen persones "d'alçada"! Jesús entrant en la glòria, el lloc més alt, és el nostre capdavanter, allí on Ell és tots estem cridats a arribar-hi.

I avui solemnitat de l’Ascensió se celebra la XLV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials. El lema d’aquest any és “Veritat, anunci i autenticitat de vida en l’era digital”. Un noi em deia, “no m’enviïs cap correu electrònic, ja no el miro, jo em comunico a través del face-book.” I és que com recorda Benet XVI en el seu missatge les noves tecnologies no sols modifiquen la manera de comunicar sinó la comunicació en ella mateixa: és una gran transformació cultural. D’una manera especial els joves estan vivint aquest canvi en la comunicació amb totes les aspiracions, les contradiccions i la creativitat pròpia d’aquells que s’obren amb entusiasme i amb curiositat a les noves formes de vida. Una noia presumia que a través del facebook tenia un miler d’amics i amigues... És una manera de dir, és pràcticament impossible de tenir tants amics ni tan sols coneguts, perquè tots sabem que el contacte virtual no ha de substituir el contacte humà i directe en tots els aspectes de la nostra vida. Però és que, a més l’anhel de compartir i d’establir “amistats” implica el desafiament de ser autèntics, fidels a nosaltres mateixos sense cedir a la il•lusió de construir artificialment el propi perfil públic.

En la proximitat de la Jornada Mundial de la Joventut, les xarxes socials han fet i fan un gran paper a l’hora de preparar-la.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

Carta abierta al profesor Lorente sobre los restos de Colón

Carta oberta al nou director de Ràdio Estel