Vacances actives

 CARTA DEL RECTOR

Vacances actives

Benvolguts feligresos,

durant aquest estiu, la parròquia no ha fet vacances; certament el ritme ha baixat, però s’han continuat fent activitats i  atenent persones.

Quant a l’acció social, diumenge passat, al final de la missa de 9, vam acomiadar el Lamine: fa onze anys que va decidir deixar el seu país, Senegal, travessant Mauritània, El Sàhara i  El Marroc, on fou maltractat per traficants de persones. Finalment, va prendre un cayuco que el va dur a las costes de Andalusia, fins arribar a Badalona per cercar un millor viure entre nosaltres i ajudar a la seva família des de la distància. Els darrers vuit anys ha tingut el suport i l’acompanyament de Càritas de la parròquia, ha obtingut la documentació reglada que li ha permès treballar amb  regularitat i, des de fa deu mesos, està treballant en un projecte de granja avícola que portarà junt amb la seva família. Càritas parroquial li ha donat suport tècnic. En Lamine tornarà a Senegal el proper 17 de setembre per retrobar-se amb la seva dona, filla i resta de familiars. El Salvador Martínez, molt emocionat, digué al final de la seva intervenció: “Lamine: tu Dios es mi Dios  y mi Dios es tu Dios, rezaremos por tí, tu familia  y el proyecto que pronto iniciaràs, te deseamos toda la suerte:  siempre te llevaremos en el corazón.” (El Lamine és musulmà)

També hem trobat un pis digne i cèntric per a un col·laborador de la parròquia en risc d’exclusió, i ajut per una altra família, també de la comunitat, amb problemes econòmics importants.

Quant al culte i la cultura, després de cent anys, des del passat 30 de juliol, la imatge de la Mare de Déu dels Dolors torna a seure. Diuen els experts que l’han estudiat i que n’han fet la restauració, que així era des del principi i, certament, la percepció que ara en tenim ha canviat. També hem de subratllar l’esclat de cultura popular que hi hagué el 16 d’agost amb motiu de la festivitat de Sant Roc, les entitats de cultura popular feren les seves ofrenes al nostre copatró (diables, bèsties de foc, la Mulassa, els gegants Ripal i Brunel·la de Mar, lEsbart Sant Jordi, Ball de Bastons de Canyet, Campaners...).

Uns voluntaris  han obert l’església cada dia i l’han mantingut neta i endreçada.

A tots els qui ho heu fet i ho feu possible, gràcies de tot cor.

Ben vostre,

Jaume Aymar Ragolta

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Cinco claves para comprender el arte catalán