Docilitat.

Diumenge I de Quaresma 2022

Homilia

Jesús fou temptat tres vegades, és a dir moltes vegades. La temptació és tot allò que ens allunya de la missió que tenim encomanada. Davant l’amarga desil·lusió per tants somnis trencats...

El missatge de Quaresma 2022 del Papa Francesc ("No ens cansem de fer el bé...") porta la data de l'11 de novembre, festa de Sant Martí de Tours. En aquests quasi tres mesos, l'escenari mundial ha canviat molt. No obstant, el sentit profund de les paraules del bisbe de Roma, és plenament vigent.

El missatge del Papa explica l'arrel de la docilitat diu que "l'escolta assídua de la Paraula de Déu  ens fa madurar una docilitat que ens disposa a acollir la seva obra en nosaltres, que fa fecunda la nostra vida" Aquesta setmana ha mort un bon amic, mossèn Joan Auladell Rovira. Tenia 84 anys. La docilitat era una de les seves característiques. Ell estava destinat des de feia anys en una parròquia on era molt estimat. Quan el bisbe li demanà de canviar no en tenia cap ganes, però va ser dòcil i es va passar deu anys a la nova parròquia, on va deixar un bon record.  Aquest era el secret de mossèn Joan i de tants "col·laboradors de Déu", escoltar la Paraula i encarnar-la.

Pensar que ens bastem a nosaltres mateixos és una il·lusió perillosa. Amb la pandèmia hem palpat la nostra fragilitat personal i social.

El papa ens diu també que "no ens hem de cansar de demanar perdó en el sagrament de la Penitència i la Reconciliació, sabent que Déu mai no es cansa de perdonar". Aquí a la parròquia, tots els dijous de Quaresma a dos quarts de vuit del vespre, a la Capella del Santíssim o dels Dolors, administrarem el sagrament de la Reconciliació. Però el Papa ens dona també una pista per confessar-nos bé: "no ens cansem de lluitar contra la concupiscència, aquesta fragilitat que ens impulsa capa l'egoisme i tota mena de mal, i que en el decurs dels segles ha trobat maneres diferents per enfonsar l'home en el pecat". I, tot citant la Fratelli Tutti ("Germans tots") dona un exemple d'una d'aquestes maneres diferents d'avui: "el risc de la dependència dels mitjans de comunicació digitals, que empobreix les relacions humanes". I afegeix encara que la Quaresma és un tempos propici (...) per cultivar una comunicació humana més integral, feta de "trobades reals", cara a cara.

Desitjo doncs que aquest consell ens ajudi doncs en el nostre discerniment.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

El calze i l'arpa

Carta abierta al profesor Lorente sobre los restos de Colón