Salutació en el pelegrinatge a Montserrat



Moltes gràcies P. Bernat Juliol, responsable de comunicació de l'Abadia, per acollir-nos.

Avui festivitat de Sant Benet , pare d’Europa, els amics de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel pelegrinem a Montserrat, en un pelegrinatge organitzat pel Club+Amics i el memorial bisbe Joan Carrera. Hi ha un motiu entranyable per fer-ho enguany en aquesta data: avui fa 64 anys que en aquesta basílica de Santa Maria de Montserrat va ser ordenat  Joan Carrera i Planas, després bisbe,  tan vinculat als nostres mitjans de comunicació,  del qual commemorem el desè aniversari del seu traspàs. Era l’11 de juliol de 1954. S’ordenaven 22 nous preveres del Seminari de Barcelona entre ells Josep Maria Canals Lamiel, actual prior de la Cartoixa de Montalegre, Manuel Tort Martí, acreditat poeta, Joan Benito, jutge i també delegat d’economia a l’Arquebisbat de Barcelona, Frederic Bassó, expert en catequesi i d’altres. Joan Carrera que aleshores tenia vint-i-quatre anys havia de ser bisbe auxiliar de Barcelona.  S’ordenaren també 6 benedictins, quatre conventuals, un escolapi i un religiós de Sant Pere ad Víncula, en total 34. Va presidir l’acte i va conferí el presbiterat el bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra Ramon Iglesias Navarri, per delegació del bisbe de Barcelona, Gregorio Modrego, que es trobava a Lisieux, el bressol de Santa Teresa de l’Infant Jesús.

El fet de celebrar l’ordenació a Montserrat, era que 1954 havia estat convocat pel Papa Pius XII com any marià amb motiu del centenari de la proclamació del Dogma de la Immaculada Concepció.

Entre els cantaires de l’Escolania hi havia un escolanet de 10 anys, Ramon Dalmau i Ribalta, fill d’Igualada. Es veu que aquella celebració tan solemne i nombrosa en la qual aquells  joves  donaven un pas endavant en l’entrega de les seves vides, li va desvetllar la vocació. Amb els anys Ramon seria monjo i canviaria el seu nom pel de Bernabé  El P. Bernabé Dalmau serà el qui avui ens parlarà de la trajectòria vital del bisbe Joan Carrera, un bisbe del poble, com el qualificaren els seus biògrafs Joaquim Ferrer i Francesc Teruel, ambdós també traspassats.

Voldria recordar també especialment mossèn Francesc Malgosa, cofundador de Catalunya Cristiana que acaba de morir. A la missa conventual pregarem especialment per ell. Que continuï vetllant pel setmanari que tant va estimar.

Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

Cinco claves para comprender el arte catalán

Dijous Sant 2023