Sóc jo mateix


Tercer diumenge de Pasqua 220412
“Sóc jo mateix.” Jesús ressuscitat continua essent veritablement Déu i home. És Déu perquè es presenta enmig d’ells de manera sobtada; és home perquè té carn i ossos, perquè té gana i comparteix amb ells un tall de peix a la brasa. Hi ha una continuïtat entre la seva vida i la Vida en plenitud. Com diu el biblista Josep Rius Camps, nosaltres creiem en una vida que no té fi: “la vida perdurable” diem en el credo. Nosaltres no creiem en una resurrecció despersonalitzada, vaga. Creiem en una Resurrecció personal. Serà Ell, el Senyor, el qui ens ressuscitarà a cadascú. Continuarem essent persones en una altra dimensió, en plenitud. Com escriu bellament Joaquim Ruyra: “Ja sé on em portareu;/ mes vull anar-hi,/vull seguir la remor del vostre peu/amunt, amunt fins al mateix Calvari./Desig morir en el llit pairal, la creu,/i mentre l’agonia m’aclapari,/pensaré amb goig que em ressuscitareu.”

Explica el P. Oriol Tuñí que el cristianisme primitiu va descobrir poc a poc molts textos de l’Antic Testament que il·luminen el misteri de Jesús. Si volem començar trobar aquesta plenitud ja des d’ara, hem de llegir les Escriptures, hi hem de dialogar i comprendre’n el sentit profund. “Per llegir cal entendre/ per escriure cal saber/ per comprendre cal creure”, escrivia un clàssic. Perquè hi hagi comprensió veritable hi ha d’haver fe. He de llegir les escriptures, els salms, diu concretament avui Jesús, amb els ulls de la fe, he d’assaborir-los amb la saviesa del cor.

Demà és Sant Jordi, llibres i roses. Dia que se’ns recorda la importància de la lectura. Llegir és dialogar amb un autor. Aquell llibre torna a la vida quan el prenem del prestatge i el llegim. Tots tenim uns llibres que són com de capçalera. Hi tornem una vegada i altra, encara que en coneguem el seu final. Quant més la lectura orant!

Sant Joan ens ha dit que els qui fan cas de la paraula de Jesucrist han arribat de debò a estimar Déu perfectament. I si estimar Déu i estimar el germà, també per Joan, són com dues cares d’una mateixa moneda, per estimar amb autenticitat, com a ressuscitats ens hem de creure la paraula de Jesús.








Comentarios

Entradas populares de este blog

10 claves para comprender la Sagrada Familia de Barcelona

Cinco claves para comprender el arte catalán

Dijous Sant 2023